miercuri, 19 iunie 2013

Mai comod dar si mai prost !

Nu, nu ma refeream la o persoana, titlul se vrea a fi o concluzie referitoare la montajul unui acoperis tip tigla metalica peste vechea invelitoare din tabla plana zincata, fara a folosi folie anticondens .

Daca nu doriti sa indepartati vechea invelitoare din tabla plana sperand ca veti realiza astfel o economie de materiale ( folia anticondens ), si o economie de bani la manopera ( deoarece nu mai trebuie indepartata vechea invelitoare si montata folia anticondens ), VETI FI DEZAMAGIT !!!
Economia pe care o realizati este doar aparenta si pe termen scurt, deoarece un astfel de montaj al tiglelor metalice presupune reparatii ulterioare, reparatii care vor trebui platite .

Montatorii de tigla metalica cu experienta nu vor accepta compromisul de a monta tigla metalica peste vechea invelitoare din tabla plana, cu atat mai mult fara a folosi o folie anticondens .
Indepartarea vechii invelitori permite si o inspectie amanuntita a acoperisului, acesta fiind momentul in care se poate interveni ( acolo unde este cazul ), pentru reparatia diverselor componente din lemn deteriorate ( scandura, capriori, etc. ) .

Pretul pentru decopertarea si curatarea unui acoperis cu tabla zincata se invarte in jurul sumei de 1-1,5 euro/mp+TVA, deci la o casa de 130 mp acoperis, suma care ar putea sa faca diferenta intre un montaj bine executat si unul cu probleme ar putea fi de doar 200-250 euro . Calculand costul termoizolatiei si al finisajelor interioare ne dam seama ca solutia eficienta merita adoptata, indepartarea vechii invelitori si folosirea unei folii anticondens reprezentand cea mai buna optiune, cu atat mai mult cu cat spatiul de sub invelitoare este unul locuibil ( mansarda ) .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu